Dzień Serka Wiejskiego - 30 grudnia
Ten twarożek produkowany z mleka krowiego o ziarnistej konsystencji ma bogate tradycje i jest popularny na całym świecie. 30 grudnia, kiedy przejadły nam się już świąteczno-noworoczne potrawy, może okazać się prawdziwym wybawieniem.
Po świątecznym przejedzeniu (przed Sylwestrową zabawą) należy pomyśleć o zdrowej diecie.
Odrobina pysznego nabiału nikomu nie zaszkodzi, a wręcz przeciwnie.
30 grudnia obchodzimy Dzień Serka Wiejskiego.
Pierwszy w Polsce serek wiejski został wyprodukowany w OSM Piątnica w 1992 roku a prekursorem był serek typu Cottage Cheese produkowany w Ameryce.
Serek tego typu ma ziarnistą strukturę, doskonale smakuje sam jak i z dodatkami, charakteryzuje się pod względem odżywczym jak i organoleptycznym.
Co ciekawe, Polski serek wiejski znany jest na całym świecie ? przypadł go gustu konsumentom na całym globie.
A Ty? Jadłeś dziś serek wiejski?
Po świątecznym przejedzeniu (przed Sylwestrową zabawą) należy pomyśleć o zdrowej diecie.
Odrobina pysznego nabiału nikomu nie zaszkodzi, a wręcz przeciwnie.
30 grudnia obchodzimy Dzień Serka Wiejskiego.
Pierwszy w Polsce serek wiejski został wyprodukowany w OSM Piątnica w 1992 roku a prekursorem był serek typu Cottage Cheese produkowany w Ameryce.
Serek tego typu ma ziarnistą strukturę, doskonale smakuje sam jak i z dodatkami, charakteryzuje się pod względem odżywczym jak i organoleptycznym.
Co ciekawe, Polski serek wiejski znany jest na całym świecie ? przypadł go gustu konsumentom na całym globie.
A Ty? Jadłeś dziś serek wiejski?